A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Only variable references should be returned by reference

Filename: core/Common.php

Line Number: 243

 Electro Home Bau - Fűtés napelemmel - Fűtés napelemmel
Környezetbarát, takarékos, modern.
  • img1
  • img2
  • img3

FELIRATKOZÁS HÍRLEVÉLRE:

Aktuális információkért, érdekességekért iratkozzon fel hírlevelünkre!
Fűtés napelemmel

Köztudott, hogy napkollektorral képesek vagyunk hő előállítására, amit fűtési rendszerünkben tudunk hasznosítani. Vajon az elektromos áramot termelő napelemek felhasználhatóak-e fűtésünk energiaellátásához?

A napelemmel kombinált fűtésünkhez napenergiát használunk fel, ami korlátlan mennyiségben - és ami nem elhanyagolható szempont -  ingyen áll a rendelkezésünkre.

Természetesen ahhoz, hogy használni tudjuk ezt a megújuló, ingyenes energiaforrást, szükségünk van a  napenergia elektromos energiává történő átalakítására és tárolására szolgáló rendszer kiépítésére.

Napelemes rendszer kiépítésnél dönthetünk úgy is, hogy nem csak a fűtés, hanem az egyéb elektromos fogyasztók (világítás, meleg víz ellátás, főzés stb.)  áramigényét is megtermelhetjük, ezáltal saját magunk előállíthatjuk otthonunk energiaszükségletét. Az olaj, gáz és az erőművekben előállított energia növekvő ára, a készletek fogyása, valamint a fosszilis energia árainak folyamatos manipulálhatósága és emelkedése előrevetíti annak szükségességét, hogy hosszú távon részben, vagy egészében függetlenítsük magunkat az energiaellátás terén.


Természetesen azzal, hogy kialakítjuk a napenergia hasznosításához szükséges rendszerünket, még csak a fűtési rendszer egyik elemét valósítottuk meg. Ahhoz, hogy a megtermelt energiánkat hatékonyan használjuk fel, olyan energiatakarékos rendszereket is ki kell alakítanunk, amelyek minimális energiafelhasználás mellett is biztosítják otthonuk tökéletes komfortját.

Mit jelent ez a gyakorlatban?

• A fényforrásokat ki kell cserélnünk nagy fényerejű, alacsony fogyasztású LED lámpákra.
• Háztartási gépeink beszerzésénél oda kell figyelnünk, hogy azok energiatakarékosak legyenek.
• Lakásunkat az energiaveszteségek minimalizálása érdekében célszerű lehetőség szerint a legjobbann hőszigetelnünk. 
• Komfortos és energiatakarékos fűtés rendszert kell kialakítanunk. 


Megvalósítva az előzőekben felsorolt energiatakarékossági megoldásokat jelentősen lecsökkenthetjük a kiépítendő napelemes rendszer nagyságát, így kisebb befektetéssel is elérhetjük energiafüggetlenségünket. 

Második elemként az elektromos, nagyfelületű és alacsony hőmérsékletű fűtésrendszer kerül kialakításra, amelynek beruházási és fenntartási költségei jelentősen alacsonyabbak a gázos - melegvizes rendszereknél, így a rajtuk megspórolt összeg hozzájárulhat a napelemes rendszer beszerzésének büdzséjéhez. Ráadásul az energiatermelő rendszer kiépítése és az elektromos nagyfelületű fűtésrendszer kiépítése nem kell, hogy egy időben történjen. Ha most kiépítjük a fűtést, azt akár évek múltán is csatlakoztathatjuk saját „erőművünkhöz”.


A megvalósított napelemes energiatermelő, valamint a nagyfelületű elektromos fűtésrendszer együttese  garantáltan nyereséges befektetés a mai világban, mellyel a pénzügyi világban való jártasság nélkül is sikeresen boldogul mindenki, aki biztos jövőt és komfortos, meleg otthont szeretne biztosítani családja számára. Számtalan prognózis jelzi, hogy hamarosan, ugyanúgy, mint a házak hőszigetelésére vonatkozó szigorú előírások bevezetése, a racionális energiafelhasználás és energia-önellátási szint is előírásra kerül. Így az említett rendszerekkel felszerelt ingatlanok piaci értékesítési lehetőségei messze meghaladják a hagyományos vizes fűtési rendszerekkel ellátott ingatlanokét.