Hővisszanyerős szellőztetőrendszer

Szövegdoboz: < Vissza

Ma már a családi házakat, lakásokat és egyéb épületeket az alacsony energiafogyasztás érdekében „energiatudatosan” építik meg, egyre jobb minőségű szigetelő anyagokat felhasználva. A teljesen szigetelt épületek, falak és födémek, illetve a fokozott légzárású ablakok, ajtók segítségével jelentős megtakarítás érhető el a fűtési költségeken, a kiváló zajvédelemről nem is beszélve.

Helios KWL EcoVent®

 

Egyedi helyiségek energiatakarékos szellőztetésére kiválóan alkalmas a KWL sorozatú EcoVent® típus. Az új fali készülékkel lehetővé válik egy-egy helyiség csövezés mentes szellőztetése. A hővisszanyerős rendszer rendkívül gazdaságos, hiszen a KWL szellőzőközpontok technikáját alkalmazó szellőztető fogyasztása, az új GreenTec irányelvnek megfelelően, mindössze 10W!

Kiválóan alkalmazható kisebb irodák, rendelők, kis üzlethelyiségek szellőztetésére, a frisslevegő komfortos bejuttatására. A gép külön erőssége, hogy utólag is könnyen beépíthető, nem szükséges jelentősebb belsőépítészeti, kőműves, burkoló munkákat elvégezni a szellőztetés biztosításáért.

Helios EcoVent kis méretű, egyedi helyiségek szellőztetésére szolgál.

· A folyamatos friss levegő.

· Nincs szennyezőanyag, por vagy rovarok.

· A speciális pollenszűrők az allergiásoknak is kellemes környezetet biztosítanak.

· A szellőzés eredményeként nem lép fel penészesedés, gombásodás.

· A friss levegő bejön, de a zaj nem.

· A rendszernek köszönhetően a huzat kiküszöbölhető.

· A szellőztetés eredményeként a konyhából és mellékhelyiségből a kellemetlen szagok folyamatosan távoznak.

· A szabályozott szellőztetés eredményeként csökken a fűtési- és hűtési költség, valamint csökken a környezet káros anyag terhelése

· A távozó, elhasznált levegő hőtartalma a bejövő friss levegő felmelegítésére fordítódik.

Azonban a modern falszigetelő rendszerek és kiválóan záródó, korszerű nyílászárók elterjedésével egy új problémával kell szembenézniük az építkezőknek. A szigetelt ablakok és ajtók miatt jelentősen csökkenthet vagy meg is szűnhet az épületek természetes szellőzése. Ennek következtében a helyiségekben nagy mennyiségű szén-dioxid és vízpára halmozódik fel, mely rossz közérzetet, felületi kondenzációt és az épületszerkezet károsodását eredményezi. A nedves és meleg környezet kedvez a különböző gombák, atkák szaporodásának és a pollen allergia is fokozottabban jelentkezik. Megoldást jelenthet a gyakoribb szellőztetés (ablaknyitás), így viszont a jó hőszigeteléssel nyert energia megtakarítás veszik oda. Ezen problémák kiküszöbölésére érdemes szellőztetőrendszert  beépíteni. Ez a rendszer segít a lakásban tartani a meleget, miközben behozza a friss, oxigéndús levegőt. A szellőztető készülékek cserélhető pollenszűrőkkel vannak ellátva, melyek biztosítják, hogy a helyiségek levegője mindig tiszta, por és pollenmentes legyen.

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek működési elve egyszerű: a helyiségekből elszívott levegőből nyert hő szolgál a beszívott friss levegő felmelegítésére, így az elhasznált levegő hőtartalmának akár 90 %-át is képes a rendszer visszanyerni.

Áraink

Környezetbarát Takarékos Modern

Szeged, Fülemüle u. 30.   +3620/417-2300     info@electrohomebau.hu

Típus

Nettó ár

Bruttó ár

KWL EC 60 Eco

218.000 Ft

272.500 Ft

Beépítő készlet (fali hüvely 349 mm, bevakolás elleni védőfedél, külső nemesacél fedél)

71.000 Ft

88.750 Ft

Fali hüvely hosszabbító (111 mm)

11.000 Ft

13.750 Ft

2 év jótállás minden termékre.